MS7 Uitzendbureau
WEBSITE BOUWEN, HOE DOE JE DAT DAN?
21 Mar 2022 door Maarten Siben

HELP

Leuk een eigen bedrijf starten. Van veel punten weet ik wel iets maar een website…… waar begin je en wat heb je allemaal nodig? Voor degene die het leuk vind om te lezen heb ik een en ander uitgezet hoe ik het zelf heb gedaan. Uiteraard zijn er nog veel meer opties en dergelijke, maar dit heeft voor mij gewerkt.
Ze zeggen google is your best friend en dat is zeker waar maar ik kan zeggen dat youtube een nog betere vriend is. 
Tik op google stappenplan website en je kan beginnen met lezen, youtube laat het daarnaast nog eens makkelijk zien maar daarvoor later meer.

BEGINNEN MET JE DOMEINNAAM

Eerst een domeinnaam registreren, in mijn geval heb ik gewerkt met strato https://www.strato.nl om een domeinnaam te registreren, Let op als je zeker wilt zijn of een domeinnaam beschikbaar is dan kan je het beste kijken op https://www.sidn.nl/. Zodra je je naam hebt gekocht kan je verder met het aanmaken van een emailadres of een website naargelang je wilt. Check zeker de filmpjes op strato hoe je dit moet doen, scheelt een hoop tijd met uitzoeken!

PROGRAMMA'S VOOR DE WEBSITE

Diverse opties zijn er zeker maar ik heb gekozen voor wordpress. De reden dat ik deze heb gekozen is omdat dit gemakkelijk is te gebruiken met andere programma’s en ik er veel over kan vinden qua informatie. Een ander programma dat ik gebruik met wordpress is elementor. Je hebt de keuze voor een gratis versie en een betaalde versie. Ik raad de betaalde versie aan, kost je slechts 49 dollar maar dan heb je veel meer mogelijkheden voor je website. 

Ik zei eerder al dat youtube een betere vriend is, er zijn honderden filmpjes over hoe je een website kan maken. Ik denk dat ik zeker 20 uur aan filmpjes heb gekeken. Ik kan de filmpjes van Ferdy Korpershoek echt aanraden, hij geeft een complete uitleg van A tot Z. 
Deze werkwijze heeft wel als nadeel dat je bij foutmeldingen niet altijd de uitleg krijgt die je nodig hebt en dan is het zoeken naar een oplossing waarbij je langzaam je eigen kookpunt bereikt…. Zo nu en dan wel een frustratie vloek gedaan.

Omdat het voor mij om een uitzendbureau gaat heb je een vacature pagina nodig. Ik heb er meerdere geprobeerd maar WP JOB MANAGER is het beste bevallen, zeker in combinatie met elementor connector kan je een mooie database bouwen voor je eigen vacatures.

Rank MATH is een mooi programma om je statistieken te bekijken en ook je website te verbeteren qua zoektermen. In de analyse krijg je een duidelijk overzicht waar je verbeteringen kan doorvoeren zodat je website beter vindbaar wordt. Ook over dit onderwerp kan je uren youtube kijken.

En als laatste heb ik een whats-app geïnstalleerd in combinatie met elfsight. Super makkelijk!

CONTENT OP JE SITE

Als het gaat om het plaatsen van foto’s kan ik je de website pixabay aanraden. dit zijn gratis foto’s die je mag gebruiken. Let er wel op dat je ze niet te groot maakt anders wordt je website traag. Op HTTPS://TINYJPG.COM/ kan je gratis je afbeeldingen verkleinen.

En dan heb je nog de content zelf, het enige wat ik kan adviseren is kijk naar andere websites en denk aan wat je wilt vertellen in je blog of over je bedrijf. Elke site heeft wel bepaalde voordelen en nadelen. En voor de rest geldt:

Fantasie is belangrijker dan kennis, want kennis is beperkt

Wil je werken bij een bedrijf waar je meer bent dan een nummer en waar er meer dan voldoende persoonlijke aandacht is voor jouw persoonlijke wensen en ontwikkeling? Wil jij werken in een winkel waar je het onderscheid ka... Lees verder

Nieuw

Ben jij gepassioneerd over het herstellen van de glans van gebouwen en het behouden van hun integriteit? Wij zijn op zoek naar een gedreven individu om ons team te versterken als specialist in gevelreiniging Lees verder

Nieuw

We zijn op zoek naar een enthousiaste en professionele receptioniste op oproepbasis om het team te versterken. Als receptioniste ben je het eerste aanspreekpunt voor de klanten en bezoekers, en speel je een cruciale rol ... Lees verder

Nieuw

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.