MS7 Uitzendbureau
KANS OM GRATIS STUDIE TE VOLGEN
29 Apr 2022 door Maarten Siben

STAP BUDGET, WAT IS HET?

Het stap budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal €1000,- per persoon per jaar die je kunt aanvragen voor het volgen van scholing en ontwikkeling.

Ideale manier om gratis een studie te volgen of een gedeelte van de kosten te compenseren.

STAP BUDGET, VOOR WIE?

De stap subsidie is bedoeld voor zowel werkenden (werknemers, ondernemers en zzp-ers) als werkzoekenden. Iedereen die een link heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking. En met een link bedoelen ze dat je tussen de 18 en AOW gerechtigde leeftijd bent en de afgelopen twee jaar in Nederland hebt gewerkt, een uitkering hebt ontvangen of ingeschreven staat bij een gemeente. Dus op een uitzondering na maakt iedereen een kans.

WELKE STUDIE GA JIJ VOLGEN?

De keuze voor je studie ligt geheel bij jezelf, van je vaarbewijs tot aan HBO behoort tot de mogelijkheden. Dus heb je altijd al een cursus willen volgen om jezelf meer te ontwikkelen dan is dit je kans.

Tip:   Kijk eens rond op de websites van bijvoorbeeld:

Of specifiek voor de uitzendsector kijk eens bij Artra: https://www.artra.nl

HOE VRAAG JE DE STUDIE AAN?

Allereerst heb je een STAP aanmeldingsbewijs nodig: Dit is een bewijs dat je krijgt als je jezelf inschrijft bij een voor STAP budget geschikte opleiding. Als je dan ingeschreven bent ontvang je via de mail een aanmeldbewijs.

Dit bewijs heb je nodig om je persoonlijke budget aan te vragen op onderstaande link:
https://www.uwv.nl/particulieren/stap-budget/detail/stap-portaal

Let op: 2 mei gaat het portaal om 10:00 open maar; wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Als het budget op is kan je geen aanvraag meer doen en zal je moeten wachten tot over 2 maanden wanneer er weer een budget vrij komt.

 
MEER LEZEN: HTTPS://STAP.OPLEIDING.NL

Wil je werken bij een bedrijf waar je meer bent dan een nummer en waar er meer dan voldoende persoonlijke aandacht is voor jouw persoonlijke wensen en ontwikkeling? Wil jij werken in een winkel waar je het onderscheid ka... Lees verder

Nieuw

Ben jij gepassioneerd over het herstellen van de glans van gebouwen en het behouden van hun integriteit? Wij zijn op zoek naar een gedreven individu om ons team te versterken als specialist in gevelreiniging Lees verder

Nieuw

We zijn op zoek naar een enthousiaste en professionele receptioniste op oproepbasis om het team te versterken. Als receptioniste ben je het eerste aanspreekpunt voor de klanten en bezoekers, en speel je een cruciale rol ... Lees verder

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.