MS7 Uitzendbureau
cover-image
Interview met Maarten
Werknemers verhalen 19 Jul 2024 door Maarten Siben

Naam:    Maarten Siben

Leeftijd: 42

Functie:  directeur

Sinds:     2022


Waar gaat het grootste deel van jouw werktijd naartoe?

Het grootste deel van mijn dag gaat naar het plaatsen van kandidaten. Daarnaast heb ik veel gesprekken met instanties als het UWV of de gemeente, om te onderzoeken hoe we mensen aan een baan kunnen helpen. De rest van mijn tijd besteed ik aan administratie en aan de strategie en positionering van MS7.

Waar haal je voldoening uit?

De meeste voldoening haal ik uit het plaatsen van kandidaten die moeite hebben met het vinden van hun plaats in de maatschappij. Of die moeite hebben met solliciteren. Kijk, met een profiel als lasser of elektricien word je overal uitgenodigd. Maar mensen kunnen plaatsen op basis van skills en menszijn, dat vind ik het mooiste. Dan heb ik een juichmomentje. Om vervolgens weer snel verder te werken, natuurlijk.

Wat is onderscheidend aan MS7 ten opzichte van bedrijven in dezelfde branche?

Een duidelijk onderscheidende factor van MS7 ten opzichte van andere uitzendbureaus, is onze oplossingsgerichtheid. Daarin slaan we soms zelfs iets door. Zo heb ik vorige week even op de kinderen van een medewerker gepast, die een VCA-examen en geen oppas had. Een uitzondering, ja, maar toch: we denken altijd mee met onze medewerkers.

Wat is jouw beste sollicitatietip?

Bereid je voor. Dat is mijn beste tip voor sollicitanten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je iets over het bedrijf kunt vertellen op het moment dat je daar over de drempel stapt. Lees je in, bekijk de website. En ook: denk vooraf na over mogelijke vragen die je krijgt over je cv. Op die twee punten kun je al veel invloed hebben. Daarna is het vooral een kwestie van jezelf zijn.

Wat is jouw aanpak als het gaat om het vinden van een match tussen een persoon en een bedrijf?

Ik kijk altijd naar wat wél mogelijk is om tot een match tussen een bedrijf en kandidaat te komen. Dat lukt door goed door te blijven vragen. Wat zijn obstakels? Waar liggen de kansen? Ik ken al onze vaste medewerkers bij naam en verhaal. Speelt er bijvoorbeeld een vervoersprobleem of zijn er geldzorgen? Ik draag graag bij aan de oplossing. Samen kan je veel bereiken.

In welke baan zou jij wel een dagje mee willen draaien?

We hebben ontzettend mooie functies openstaan, waar ik zeker eens bij mee zou willen kijken. Denk aan een uitvoerende rol of engineersfunctie in de techniek of petrochemie. Dat vind ik interessant. Hoe worden dingen gemaakt? Dat is trouwens ook het leuke van dit beroep; je komt vaak op locatie en kijkt in veel keukens mee. Van vissen kweken tot vakwerk en technische hoogstandjes: het verveelt nooit.

Hoe ziet jouw favoriete werkdag eruit?

Mocht er een perfecte werkdag bestaan, dan zou die 100% tevreden medewerkers en klanten bevatten.

In welke werkwaarde van MS7 kan jij je het beste vinden?

Van de drie werkwaarden van MS7, namelijk mee-ondernemend, realistisch en kandidaatgericht, spreekt onze kandidaatgerichtheid me het meeste aan. Ik denk de uitspraak: als je goed bent voor je medewerkers, zijn zij goed voor je opdrachtgevers. Dat bereiken wij door korte lijnen. Ook oprechte interesse is onmisbaar. Ik ken iedereen bij naam en onze gesprekken gaan niet alleen over cv’s en andere papiertjes. Ik kijk naar wat iemand kan en wil bereiken. 

Wat typeert jou?

Ik houd van mijn werk, maar daarna gaat al mijn vrije tijd naar mijn gezin. Heerlijk, met een lekker drankje en hapje erbij. Ik kook graag. En ook een frisse neus halen op het strand, met onze hond, maakt van mij een blij mens.

Wat mag iedereen nog weten?
Sommige mensen hebben een negatief beeld van uitzendbureaus. Dat vind ik jammer, want die aannames kloppen totaal niet met hoe wij werken. Ik denk dat je juist via een bureau een oplossing kunt vinden voor een grote groep mensen, die bijvoorbeeld niet goed weten wat ze willen. Of niet helemaal aansluiten qua cv. Onze aanpak is niet alleen gericht op tijdelijke banen. Wij willen iemand aan een vaste baan helpen.

 

 

 

 

We zijn op zoek naar een enthousiaste en professionele receptioniste op oproepbasis om het team te versterken. Als receptioniste ben je het eerste aanspreekpunt voor de klanten en bezoekers, en speel je een cruciale rol ... Lees verder

Nieuw
Nieuw

Voor onze opdrachtgever in Middelburg zijn we op zoek naar een receptioniste. Lees verder

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.