MS7 Uitzendbureau
EERSTE TEGENSLAG
07 Mar 2022 door Maarten Siben

Uiteraard zal nooit alles rozengeur en manenschijn zijn bij het starten van een bedrijf, maar dat de eerste tegenslag al zo snel zou komen, daar had ik niet op gerekend. 

Ik was kennelijk niet de enige die deze naam mooi vond als bedrijfsnaam. Soms lopen zaken net langs elkaar heen en dit was dan ook het geval voor de naam zeno en zodoende moest ik dus een nieuwe naam gaan verzinnen. Onder het motto beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald deze zure appel even doorbijten.
Veel werk voor niks gedaan maar een ervaring rijker zullen we maar zeggen.

Maar ja wat moet het dan worden. Ik denk dat er wel 100 namen voorbij zijn gekomen, en elke keer als je denkt die klinkt leuk doe je een check en bestaat deze al of lijkt het op een andere naam. Weer iets nieuws verzinnen. Pffff
een naam die met werk te maken heeft, in het engels, symboliek in de naam, anagram van de namen van de kinderen, vervoegingen van de achternaam, etc etc etc.

Wanhopig werd ik ervan en bovenal gefrustreerd dat er niks naar boven kwam waar ik iets mee kon, hoe makkelijk het dan is om al een naam te hebben die prettig voelt. Gevoelsmatig maakte dit de appel alleen maar zuurder.

Enfin, een nieuwe dag, een nieuw begin en met frisse tegenzin weer verder. Na wat sparren thuis kwam mijn vrouw op het idee om mijn initialen met een getal te koppelen, zo kwamen we dus op de naam ms7. In eerste instantie had ik zelf nog geen gevoel bij deze naam. Soms moet iets echter ook wel bezinken. Als je het dan wat vaker zegt vond ik het eigenlijk wel lekker klinken. 

Fingers crossed: bestaat deze naam al? 

In de kamer van koophandel gelukkig geen naam met deze schrijfwijze, voor de zekerheid ook nog gezocht op de uitgeschreven variant van 7 maar ook die bestaat niet. Yesss, maar we zijn er nog niet.

Het boip register moet ook gecheckt worden op een eventuele merknaam. Na het nodige zoeken kwam ook hier die naam niet voor dus op naar de laatste stap de domeinnaam. De domeinnaam is ook nog beschikbaar die ik wilde hebben dus yes: ik kan verder met mijn plan.

Maar wat betekent de naam dan precies: voor de meesten zal de ms makkelijk in te vullen zijn namelijk maarten siben, de 7 staat ook voor diezelfde achternaam.
In mijn stamboom is deze naam ontstaan rond 1600. Toen werd het nog geschreven als sieben. Vermoedelijk naar het heilige getal zeven. Rond 1700 is het uiteindelijk siben geworden desalniettemin wordt onze naam nog steeds vaak geschreven met ie. Het getal 7 is tevens een getal wat vaak terugkomt in de familie, huisnummers hebben vaak een 7, tijdens wedstrijden zat er ook altijd een 7 in. Telefoonnummers met het getal 7. Dus ja dan ook maar in de bedrijfsnaam.

Maar goed er is een nieuwe naam. Nu een nieuw logo ontwerpen. Uiteraard zijn er tig programma’s om een logo te ontwerpen, zelf ben ik met de website www.canva.com aan de slag gegaan en daar een drietal verschillende logo’s ontworpen. Een van de leuke kanten van een eigen bedrijf starten is dat je ook dingen ontdekt van je zelf die ik niet altijd van jezelf wist. Ik zie mijzelf nog steeds niet als crea bea maar ik kan wel zeggen dat ik erg tevreden ben over mijn ontwerpen. Drie verschillende gemaakt en 1 daarvan werd al gelijk afgestoten door vrouw en kinderen. De onderstaande twee bleven over maar nu was er een gelijke stand.  

 

Een gelijke stand is uiteraard geen optie zeker als man en vrouw een andere mening aangedaan hebben. Binnen de familie en intimi hebben we een poll gehouden welke mooier was en met een hele nipte overwinning is dit het logo geworden. De naam door mijn vrouw en het logo van mij. Sam-sam.

Wil je werken bij een bedrijf waar je meer bent dan een nummer en waar er meer dan voldoende persoonlijke aandacht is voor jouw persoonlijke wensen en ontwikkeling? Wil jij werken in een winkel waar je het onderscheid ka... Lees verder

Nieuw

Ben jij gepassioneerd over het herstellen van de glans van gebouwen en het behouden van hun integriteit? Wij zijn op zoek naar een gedreven individu om ons team te versterken als specialist in gevelreiniging Lees verder

Nieuw

We zijn op zoek naar een enthousiaste en professionele receptioniste op oproepbasis om het team te versterken. Als receptioniste ben je het eerste aanspreekpunt voor de klanten en bezoekers, en speel je een cruciale rol ... Lees verder

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.