MS7 Uitzendbureau
BEDRIJF OPRICHTEN, WAT MOET IK ALLEMAAL DOEN 2
29 Mar 2022 door Maarten Siben

Alles begint al steeds meer vorm te krijgen en zo langzamerhand komen we bij de spreekwoordelijke laatste loodjes. Inmiddels is de financiering goedgekeurd en kunnen we de vervolgstappen gaan zetten om de laatste zaken klaar te zetten.

BELASTINGEN

In een wereld waar steeds meer digitaal geregeld wordt valt het mij op dat de blauwe enveloppen nog erg achterblijven in deze vertaalslag. Omzetbelasting krijg je eigenlijk direct na je oprichting, maar voor een loonbelasting dien je een document per post te sturen ditzelfde geldt ook voor de G-rekening. Dus inmiddels heb maar een blauwe multomap aangeschaft waar ik alle documenten van de belastingdienst kan bewaren. 

G-REKENING

Bij een beginnende onderneming is het nog niet mogelijk om een NEN-4400 certificaat te behalen, dit is om onder andere aan te tonen dat je netjes je loonbelasting en omzetbelasting hebt betaald aan de belastingdienst. Zou je dat niet doen dan kan de inlenende partij aansprakelijk gesteld worden voor deze bedragen. 
Voor sommige opdrachtgevers is daarom een g-rekening een verplichting om samen te kunnen werken, hiermee kan de opdrachtgever 35-45% van de factuur op deze geblokkeerde (vandaar de G)  rekening storten. De enige die van deze rekening bedragen kan afschrijven is de belastingdienst. BTW en loonbelasting kan je dan van deze rekening afschrijven. Voor de inlener ideaal want dan is hij/zij gevrijwaard van aansprakelijkheid voor de belastingen.
Aanvraag hiervoor gaat redelijk omslachtig want je moet eerst een document per post opsturen, het is tenslotte de belastingdienst. Daarna krijg je de goedkeuring en dan moet je het indienen bij je bank, ook dit gaat nog per post en als het dan goed is krijg je een week later een g-rekening. Bij mij duurde dit hele proces een goede 4 weken.

NBBU

In de uitzendsector kan je er voor kiezen om lid te worden bij de NBBU of de ABU. Gezien de jarenlange samenwerking die ik met de NBBU gehad heb was de keuze heel snel gemaakt. De NBBU. Waarom? Omdat ze een hele goede servicedesk hebben bij vragen, omdat ze hun leden betrekken bij de vraagstukken die er spelen en omdat het een mooi onderscheidend keurmerk is in de uitzendbranche.

Aanmelden was een fluitje van een cent, ze komen je bedrijf bezoeken en vervolgens kan je aan de slag met hun hulp aan je zijde.

Nieuw

Ben je op zoek naar een spannende nieuwe carrière in de wereld van veiligheid? Overweeg dan om jezelf om te scholen tot de functie van Heetwerkwacht! Heetwerkwachten zijn essentiële professionals die ervoor z... Lees verder

Nieuw

Ben jij gepassioneerd over het herstellen van de glans van gebouwen en het behouden van hun integriteit? Wij zijn op zoek naar een gedreven individu om ons team te versterken als specialist in gevelreiniging. Lees verder

Nieuw

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.